"Diario la R": Azərbaycan mətbəxi əsas yeməklərin müxtəlifliyi ilə heyrətləndirir
Turizm
- 12 sentyabr, 2025
- 18:43
Uruqvayın aparıcı qəzetlərindən biri olan "Diario la R" Azərbaycan mətbəxi haqqında dərc etdiyi materialda onun zəngin irsi və unikallığını vurğulayıb.
"Report" xəbər verir ki, nəşrdə milli qastronomiyada əsas yer tutan şorbalara xüsusi diqqət ayrılıb.
"Şorbasevərlər Azərbaycana səfəri layiqincə qiymətləndirəcəklər. Yeməklərin müxtəlifliyi səyahət boyunca darıxmadan yerli şorbaları kəşf etməyə imkan verir", - məqalədə qeyd olunur.
Nəşr Azərbaycan mətbəxinin ən məşhur yeməklərini (piti, küftə-bozbaş, düşbərə, sulu xəngəl, dovğa, xəmiraşı, umac) ətraflı təsvir edib.
Müəllifin fikrincə, məhz şorbalar Azərbaycan mətbəxinin zənginliyi və özünəməxsusluğunu ən parlaq şəkildə nümayiş etdirir.
Son xəbərlər
11:23
İşçilərin sayı 50-dən çox olan iş yerlərində yeni vəzifə təsis ediləcək
Milli Məclis11:22
Bakıda Türkiyə-Azərbaycan İş Forumu keçiriləcək
Biznes11:22
"Qarabağ" - "Ayaks": Azərbaycan çempionunun Niderland təmsilçiləri ilə altıncı dueli
Futbol11:20
Foto
İlham Əliyev "John Deere" şirkətinin Mərkəzi Asiya və MDB ölkələri üzrə prezidentini qəbul edib
Xarici siyasət11:19
MM-in şöbə müdiri: Yeni Əmək Məcəlləsi hazırlanır
Milli Məclis11:17
BP: Əməliyyatların sənaye standartlarına riayət olunmasına xüsusi önəm verilir
Energetika11:16
Namizəd Səfərov dələduzluqda ittiham olunur
Hadisə11:14
AMB: İllik inflyasiya proqnozlaşdırılan trayektoriyaya uyğun hərəkət edir
Maliyyə11:06