"Diario la R": Azərbaycan mətbəxi əsas yeməklərin müxtəlifliyi ilə heyrətləndirir
Turizm
- 12 sentyabr, 2025
- 18:43
Uruqvayın aparıcı qəzetlərindən biri olan "Diario la R" Azərbaycan mətbəxi haqqında dərc etdiyi materialda onun zəngin irsi və unikallığını vurğulayıb.
"Report" xəbər verir ki, nəşrdə milli qastronomiyada əsas yer tutan şorbalara xüsusi diqqət ayrılıb.
"Şorbasevərlər Azərbaycana səfəri layiqincə qiymətləndirəcəklər. Yeməklərin müxtəlifliyi səyahət boyunca darıxmadan yerli şorbaları kəşf etməyə imkan verir", - məqalədə qeyd olunur.
Nəşr Azərbaycan mətbəxinin ən məşhur yeməklərini (piti, küftə-bozbaş, düşbərə, sulu xəngəl, dovğa, xəmiraşı, umac) ətraflı təsvir edib.
Müəllifin fikrincə, məhz şorbalar Azərbaycan mətbəxinin zənginliyi və özünəməxsusluğunu ən parlaq şəkildə nümayiş etdirir.
Son xəbərlər
22:48
Tarixdə ilk dəfə qızılın unsiyası 4 400 dolları keçib
Maliyyə22:32
Zelenski Navrotski ilə görüşmək üçün Varşavaya səfər edib
Digər ölkələr22:24
Sabah Bakının bəzi ərazilərində qaz təchizatı dayandırılacaq
Energetika22:16
Foto
Leyla Əliyeva "ASAN Məktub" sosial proqramının 10 illiyinə həsr olunan tədbirdə iştirak edib
Daxili siyasət22:02
Azərbaycan Basketbol Liqasında X tura start verilib
Komanda21:57
ABŞ Beynəlxalq Cinayət Məhkəməsinin iki hakiminə qarşı sanksiya tətbiq edib
Digər ölkələr21:54
"Sabah"ın baş məşqçisi: "Qarabağ"la oyundan sonra futbolçulara dedim ki, turnir cədvəlinə baxmasınlar"
Futbol21:43
Qurban Qurbanov: "Sabah"la oyunda belə bir nəticənin olacağını təxmin edirdim"
Futbol21:39
Foto