Azərbaycan slou fud üzrə yeni destinasiya kimi təqdim edilib

Azərbaycan slou fud üzrə yeni destinasiya kimi təqdim edilib Martın 6-da onlayn keçirilmiş “Slow Food Travel” forumunda Azərbaycan slou fud üzrə yeni destinasiya kimi təqdim edilib
Turizm
9 Mart , 2021 12:52
Azərbaycan slou fud üzrə yeni destinasiya kimi təqdim edilib

Martın 6-da onlayn keçirilmiş “Slow Food Travel” forumunda Azərbaycan slou fud üzrə yeni destinasiya kimi təqdim edilib.

Bu barədə "Report"a Azərbaycan Turizm Bürosundan (ATB) məlumat verilib.

“Slow Food” təşkilatının “Terra Madre” şəbəkəsi tərəfindən təşkil olunan görüşdə ATB-nin Baş icraçı direktoru Florian Zenqstşmid də iştirak edib.

O, forum iştirakçılarına Azərbaycanda slou fud layihəsinin keçirilməsi ideyasının ərsəyə gəlməsindən və ölkədə bu istiqamət üzrə mövcud imkanlardan danışıb.

Baş icraçı direktor slou fud layihəsi üzrə səyahət imkanlarının təbliğ edilməsində əsas məqsədin ilin istənilən vaxtı ölkəyə səfər edən turistlərə Azərbaycan mətbəxinin özünəməxsus dadı və keyfiyyəti ilə fərqlənən yeməklərini təqdim etmək, süfrəyə gətirilən təamların hansı mərhələlərdən keçdiyini göstərmək olduğunu bildirib.

“COVCHEG” layihəsi haqda da məlumat verən F.Zenqstşmid bu layihənin ölkədə yetişdirilən qida məhsullarının əsl dəyərinin təbliğ edilməsi, bioloji müxtəlifliyinin qorunub saxlanılması, eləcə də kiçik və ortamiqyaslı qida istehsalçıları üçün əlavə gəlir mənbəyinin yaradılmasına xidmət etdiyini deyib.

Baş icraçı direktor pandemiyanın yaratdığı vəziyyətin yerli sakinlərin öz yerli mədəniyyət, mətbəx, səyahət imkanları və digər xüsusiyyətlərini yenidən dəyərləndirə bilmələri üçün bir növ fürsət olduğunu vurğulayıb.

Forumda “Slow Food Travel” direktoru Mişel Rumiz, "COVCHEG" layihə koordinatoru Anna Kaşinyova, Azərbaycanda "COVCHEG" layihəsi üzrə slou fud səyahət koordinatoru Nəsimi Sadıqzadə, slou fud üzrə Amalfinin slou fud marşrutunun menecer və koordinatoru Jakomo Miola da çıxış edib.

Qeyd edək ki, “COVCHEG” layihəsi Avropa İttifaqının maliyyə dəstəyi ilə həyata keçirilir. Layihə Azərbaycan kəndlərində icma əsaslı təşəbbüsləri və ənənəvi məşğulluğu dəstəkləmək üçün ərsəyə gətirilib.

Slou fud dadlı, təmiz və sosial ədalətlilik prinsiplərinə əsaslanan daha sağlam qidalanmanı təmin edən, milli və regional mətbəxlərin ənənələrini qoruyub saxlayan bir yanaşmadır.

Son xəbərlər

Orphus sistemi