Şəkər ağız boşluğunun mikroflorasında olan bakteriyaların çoxalması və aktiv inkişafı üçün son dərəcə əlverişli şərait yaradır.
“Report”un məlumatına görə, bu bakteriyalar dişlərə və diş ətlərinə zərər verir, diş minasını tədricən məhv edir. Bunun səbəbi şəkərin tərkibində çox miqdarda karbohidratın olmasıdır.
Tərkibində karbohidrat olan qidalar dişlər üçün zərər verir. Beləliklə, ağızdakı "şirinlik" effekti yaradan meyvələrin çoxu, kartof da belə 32 dişə zərbə vurur. Bura lobya, soya, mərcimək, alma, ərik, böyürtkən, portağal, banan, üzüm, qreypfrut, qarğıdalı, soğan, qəhvəyi düyü, tam taxıllı çörək də daxildir.
Odur ki, dişlərinizin tam sağlam olmasını istəyirsinizsə bu qidaların istifadəsini azaldın və mütəmadi olaraq dişlərinizi fırçalayın.