Xərçəng riskini azaldan meyvə
Sağlamlıq
- 12 mart, 2021
- 00:09
Moruq insan bədənində təhlükəli xəstəliklərin yaranmasının qarşısını alır.
Bu barədə “Report” RİA “Novosti”yə istinadən xəbər verir.
Qeyd olunub ki, bu giləmeyvəni müntəzəm yemək orta ömür müddətini də uzadır.
Diyetoloqlara görə, giləmeyvə ürək sağlamlığını dəstəkləyən və yağ yığılmasının qarşısını alan flavonoid, qverçetin və qall turşusu ilə zəngindir.
Bundan əlavə moruqda diabet və xərçəng riskini azaldan güclü antioksidan birləşmələri var. Qırmızı moruq qan şəkərini azaldır və insulinə müqavimət göstərir.
Həkimlər giləmeyvələri təzə yeməyi və ya meyvə salatlarına əlavə etməyi məsləhət görürlər.
Son xəbərlər
02:29
Avropa İttifaqı ilə Mercosur arasında sazişin imzalanması baş tutmayıb
Digər ölkələr02:11
Tramp Venesuelaya zərbə endirmək üçün Konqresin təsdiqinə ehtiyac olmadığını bildirib
Digər ölkələr02:06
UEFA Konfrans Liqası: Liqa mərhələsində VI turun oyunları keçirilib
Futbol02:01
Video
Keçmiş pilot ailəsi ilə birlikdə təyyarə qəzasında həlak olub - Yenilənib
Digər ölkələr01:26
"Napoli" İtaliya Superkubokunun finalında
Futbol01:13
Tramp: Yaxın zamanda Rusiya-Ukrayna müharibəsini yekunlaşdırmaq şansı var
Digər ölkələr00:50
"Air Serbia" Belqrad-Bakı birbaşa uçuşlarının açılış tarixini açıqlayıb
Turizm00:05
Xronika: Paşinyanın Qərbi Azərbaycanla bağlı təklif etdiyi "yol xəritəsi"nin hədəfi nədir?
Region23:51