Antibiotiklərin davamlı olaraq istifadəsi zamanı heyvan və insan orqanizmində müxtəlif formalı allergiyalar, o cümlədən hiperhəssaslıq yarana bilir.
Bu barədə "Report”a danışan Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun (AQTİ) mütəxəssisi Çiçək Süleymanova bildirir ki, tərkibində uzunmüddətli antibiotikdən istifadə olunmuş heyvan mənşəli qidalardan istifadə insan orqanizminə ciddi şəkildə təsir edir.
Qeyd edək ki, heyvandarlıq və quşçuluq sahəsində antibiotiklərdən təkcə infeksion xəstəliklərin müalicəsi və profilaktikası üçün deyil, həm də heyvanların yemləndirilməsi və kökəldilməsi məqsədi ilə istifadə olunur.
Mövzu ilə bağlı süjeti təqdim edirik: