Yumurta diabet təhlükəsini xeyli artırır
Sağlamlıq
- 16 noyabr, 2020
- 08:57
Mütəmadi şəkildə toyuq yumurtası yedikdə ikinci tip diabet təhlükəsi xeyli artır.
“Report” xəbər verir ki, “British Journal of Nutrition”da Çin Tibbi Unniversiteti (Taiçunq, Taivan), Cənubi Avstraliya Universiteti (Adelaida), Qətər Universiteti (Doha) əməkdaşlarının dərc olunan tədqiqatda 1991-2009-cu illər ərzində 8 545 nəfərin qidalanmasına dair məlumatlar təhlil olunur.
Müəlliflərin gəldiyi nəticəyə görə gündə orta hesabla 38 qramdan artıq yumurta yeyənlərdə diabet riski 25 faiz, 50 qramdan (bir ədəd yumurta) artıq yeyənlərdə isə 60 faiz artır. Həmçinin qadınlarda bu risk kişilərə nisbətən daha yüksəkdir.
Bunlar sırf statistik rəqəmlərdir. İndi yumurtanın insan orqanizminə bu təsirinin mexanizmi də tədqiq olunmalıdır.
Son xəbərlər
10:45
Azərbaycan millisinin qapıçısı: "Türkiyə klubunda ilk vaxtlar çətinlik yaşadım"
Futbol10:41
DİN: Vətəndaşların bank kartlarına müxtəlif kiber üsullarla müdaxilə halları var
Hadisə10:40
Azərbaycanda nadir xəstəlikdən əziyyət çəkən şəxslərə verilən dərmanların sayı artırılıb
Sağlamlıq10:38
Qriqori İvliyev: Avrasiya Patent İdarəsi Azərbaycanda İT sahəsində mühüm layihələr icra edir
İKT10:30
Foto
2026-cı ili rahatlıq, təhlükəsizlik və şəhər həyatının enerjisinin bir arada cəmləndiyi "Nizami City"də qarşılayın! - FOTO-VİDEO
Biznes10:27
KİV: Tehran və Bakı müxtəlif sahələrdə iqtisadi əməkdaşlığı genişləndirə bilər
Xarici siyasət10:27
"Şamaxı" Azərbaycan çempionatında 25-ci dəfə səfər oyununda böyük hesabla qalib gəlib
Futbol10:15
Kamran İmanov: Süni intellektlə bağlı "Əqli mülkiyyət haqqında" qanuna dəyişiklik edilməlidir
Elm və təhsil10:13