Bu qidalar böyrəkdə daşlar yaradır
Sağlamlıq
- 15 dekabr, 2020
- 04:21
Qırmızı ətdə olan yağ və zülallar böyrəklərdə daşın yaranmasına gətirib çıxarır.
“Report” xəbər verir ki, bunu həkim və aparıcı Aleksandr Myasnikov bildirib.
Onun sözlərinə görə, ispanaq və göyərti qanda oksalatları (duzları və oksalat turşusunun efirləri - red.) artırır və bu da öz növbəsində böyrəklərdə daşın yaranmasına səbəb olur.
“Orta səviyyədə quru qırmızı şərabdan başqa digər alkoqollu içkilər böyrəklərdə daş əmələ gətirir. Soda içmək də başqa bir risk faktorudur. Ümumi qaydalar sadədir: mümkün qədər çox maye qəbul etmək. Az duzlu, az qırmızı ət yemək”.
Son xəbərlər
00:16
ABŞ Ukraynaya uzadıla bilən 15 illik pakt təklif edib
Digər ölkələr23:53
Video
Qərbi Azərbaycan Xronikası: Ermənilər bizi kəndi tərk etmək üçün sıxışdırırdılar
Daxili siyasət23:48
Avropa Komissiyası il ərzində rekord sayda hüquqi akt qəbul edib
Digər ölkələr23:31
Ukraynanın bankları silah istehsalçılarına 500 milyon dollardan çox kredit verəcək
Digər ölkələr23:12
"Le Parisien": Naməlum şəxs Paris metrosunda qadınlara bıçaqla hücum edib
Digər ölkələr23:02
"Axios": Tramp və Zelenski Avropa liderləri ilə danışıqlardan sonra ABŞ-də görüşəcəklər
Digər ölkələr22:50
İranda 2025-ci ildə edamların sayı artıb
Region22:35
Video
Leyla Əliyeva "Euronews"a IDEA-nın ətraf mühitin mühafizəsi sahəsində fəaliyyəti haqqında danışıb
Ekologiya22:23