Bu məhsullar ürək-damar xəstəliklərinin qarşısını alır
Sağlamlıq
- 06 sentyabr, 2020
- 16:20
Türkiyənin məşhur dietoloqu Fatma Baysal Yusuf ürək-damar xəstəliklərinin qarşısını alan məhsullardan danışıb.
Bu barədə "Report" “Sözcü” nəşrinə istinadən xəbər verir.
Yusuf bildirib ki, hər gün əzilmiş bir diş sarımsaq yemək lazımdır. Çünki bu damardaxili laxtalanmanın qarşısını alır. Dietoloq tez-tez balıq yeməyin faydalı olduğunu bildirib. O, balığın antioksidant təsir göstərən “Omega-3” yağı olduğunu qeyd edib.
Həkim həftədə bir neçə dəfə altı-yeddi fındıq ləpəsi və iki-üç qoz yeməyi, yaşıl çay içməyi də məsləhət görüb. Yusufin sözlərinə görə, menyuya qırmızı üzüm, pomidor və qarpız əlavə etmək tövsiyə olunur.
Son xəbərlər
19:46
Zelenski: Ukrayna tezliklə sülhün bərqərar olmasında maraqlıdır
Digər ölkələr19:35
Paşinyan Almaniya Prezidenti ilə Cənubi Qafqazda sülh gündəliyini müzakirə edib
Region19:34
"Kəpəz"in baş məşqçisi: "Araz-Naxçıvan"la oyunda futbolçularımın çıxışından çox razı qaldım"
Futbol19:25
Foto
Yasin Söylər: Azərbaycan türk dünyasının inkişafında körpü rolunu oynayır
Elm və təhsil19:25
Azərbaycan klubu Çelenc Kubokunun 1/16 final mərhələsinin ilk oyununda uduzub
Komanda19:14
Qusarda yol qəzası baş verib, 4 nəfər xəsarət alıb
Digər19:05
Aİ Yunanıstanın təkliflərini geri göndərib
Digər ölkələr18:55
IATA: "Apple" "iPhone" üzlüyündən aviaşirkətin bir sərnişindən qazandığından daha çox gəlir əldə edir
Maliyyə18:54