Ağ çörəyin insan üçün təhlükəsi açıqlandı
Sağlamlıq
- 12 dekabr, 2020
- 02:37
Ağ çörəkdən və ya ələnmiş ağ undan istifadə qanda şəkərin səviyyəsini kəskin artıra bilər.
“Report” xəbər verir ki, belə xəbərdarlıqla Rusiyanın tanınmış dietoloqu Mixail Qinzburq “Svezda” telekanalına müsahibəsində çıxış edib.
Mütəxəssisin sözlərinə görə, ağ çörəkdə az qida lifi var. Buna görə nişasta tez parçalanır, qlükoza isə tez hopur. Bundan sonra "metabolik dalğa" yaranır.
"Çoxlu şəkər, çoxlu insulin tez düşür və yenidən yemək istəyirsən. Qanda şəkər tez düşür, deməli, o, toxumalarda çox qalır, amma bu, zəhərli təsirdir”, - o telekanala bildirib.
Qinzburq qeyd edib ki, tez qocalma, "yaş xəstəlikləri"nin yaranması və diabet bu dalğa ilə əlaqələndirilir. Bununla əlaqədar olaraq çovdar buğda və çovdar çörəyi daha faydalıdır.
Son xəbərlər
17:35
EDB Avrasiya regionuna investisiya qoyuluşu üçün 8 istiqamət təklif edir
Maliyyə17:34
Sədərəkdə arvadını öldürməyə cəhd edən şəxs saxlanılıb, cinayət işi başlanılıb
Hadisə17:29
Foto
Özbəkistan nümayəndə heyəti Şuşa şəhəri ilə tanış olub
Mədəniyyət siyasəti17:25
Azər Həşimov "Karvan-Yevlax"dan AFFA-ya şikayət edib
Futbol17:16
Estoniya XİN Rusiyaya nota verib
Digər17:13
Ankarada Türk dünyasını hədəfləyən dezinformasiya ilə mübarizə müzakirə edilib
Media17:09
AYNA-nın şirkəti rebrendinq edib
İnfrastruktur17:04
Foto
Paşinyan: Ermənistan NATO ilə əməkdaşlığa böyük əhəmiyyət verir - YENİLƏNİB
Region17:00
Foto