Ağ çörəyin insan üçün təhlükəsi açıqlandı
Sağlamlıq
- 12 dekabr, 2020
- 02:37
Ağ çörəkdən və ya ələnmiş ağ undan istifadə qanda şəkərin səviyyəsini kəskin artıra bilər.
“Report” xəbər verir ki, belə xəbərdarlıqla Rusiyanın tanınmış dietoloqu Mixail Qinzburq “Svezda” telekanalına müsahibəsində çıxış edib.
Mütəxəssisin sözlərinə görə, ağ çörəkdə az qida lifi var. Buna görə nişasta tez parçalanır, qlükoza isə tez hopur. Bundan sonra "metabolik dalğa" yaranır.
"Çoxlu şəkər, çoxlu insulin tez düşür və yenidən yemək istəyirsən. Qanda şəkər tez düşür, deməli, o, toxumalarda çox qalır, amma bu, zəhərli təsirdir”, - o telekanala bildirib.
Qinzburq qeyd edib ki, tez qocalma, "yaş xəstəlikləri"nin yaranması və diabet bu dalğa ilə əlaqələndirilir. Bununla əlaqədar olaraq çovdar buğda və çovdar çörəyi daha faydalıdır.
Son xəbərlər
23:52
Türkiyənin Diyarbəkir vilayətində polisə atəş açılıb, dörd nəfər saxlanılıb
Region23:36
Arizona ştatındakı hərbi bazada atışma baş verib
Digər ölkələr23:17
İsraillə Livan təhlükəsizlik və iqtisadi məsələlərlə bağlı görüş keçirib
Digər ölkələr22:53
KİV: Belçikada muzeydən Napoleonun üzüyü oğurlanıb
Digər ölkələr22:41
IFFHS 2025-ci il üçün ən yaxşı qapıçının adını açıqlayıb
Futbol22:41
Foto
Cenevrədə Xəzər dənizi ilə bağlı yaradılmış xüsusi qrupun ikinci iclası keçirilib
Xarici siyasət22:31
Rubio dekabrın 20-də Floridada keçiriləcək danışıqlarda iştirakını istisna etməyib
Digər ölkələr22:28
Rubio dekabrın sonuna qədər Rusiya-Ukrayna münaqişəsinin həlli üzrə razılaşmaya ümid edir
Digər ölkələr22:25