Ləpə yemək kimə zərərlidir?
Sağlamlıq
- 27 avqust, 2020
- 05:24
Ləpələr allergiyalı və mədə-bağırsaq traktının xəstəlikləri olan insanlar əks göstərişlidir.
“Report” “Veçernyaya Moskva” nəşrinə istinadən xəbər verir ki, bu qənaətə həkim-diyetoloq Yelena Solomatina gəlib.
Mütəxəssisin sözlərinə görə, arıqlamaq istəyənlər gündəlik 5-10 ləpə yeyə bilər, lakin bu məhsulun sutkalıq norması 50 qram olmalıdır.
Diyetoloqun fikrincə, ən populyar ləpə qozdur, daha sonra yerfındığı və fındıq gəlir.
Y.Solomatina bildirib ki, qoz zülalla zəngindir, onu anemiya, həmçinin damar xəstəlikləri zamanı istehlak etmək olar. Bundan başqa, bu ləpə ilə pəhrizə oturanlar da qidalana bilər.
Son xəbərlər
18:15
Foto
Liviya Azərbaycanla mədəniyyət sahəsində sıx əməkdaşlıqda maraqlıdır
Mədəniyyət18:01
Xarici dövlətlərdə əldə edilmiş kvalifikasiyaların tanınması dayandırılır
Elm və təhsil18:00
Trampın reytinqi 40 faizi keçib
Maraqlı17:59
Foto
Dövlət Komitəsində vətəndaşların qəbulu keçirilib
Daxili siyasət17:59
Foto
İlham Əliyevin Slovakiyanın Baş naziri ilə təkbətək görüşü olub - YENİLƏNİB
Xarici siyasət17:55
İKTA: Bu ilin 11 ayında 116 min avadanlığın idxalına icazə verilib
İKT17:53
"Qarabağ"ın futbolçusu: "Ayaks"la matçda azarkeşləri sevindirmək istəyirik"
Futbol17:49
Qurban Qurbanov: "Ayaks" "Qarabağ"la oyuna ciddi hazırlaşıb"
Futbol17:39