Ekspert: “Fermerlər qarpızı tez yetişdirməyə və əlverişli qiymətə satmağa çalışır”
ASK
- 18 iyul, 2019
- 11:11
“Azərbaycanda qarpızdan zəhərlənmə halları fermerlərin məhsula daha çox gübrə verməsi ilə bağlıdır”.
"Report" xəbər verir ki, bunu aqrar sahə üzrə ekspert Nicat Nəsirli Kənd Təsərrüfatı Nazirliyinə məxsus "Dövlət Aqrar Ticarət Şirkəti" MMC-nin aqro ekoturizm layihəsi ilə bağlı Şəkiyə təşkil etdiyi infotur çərçivəsində jurnalistlərə açıqlamasında bildirib.
“Fermerlər məlumatsızlıqdan normadan çox gübrəni məhsula verərək onun tez yetişdirməyə və əlverişli qiymətə satmağa çalışır. Bu zaman nitrat tərkibli gübrələrdən istifadə edilir ki, onlar da sonradan mədə-bağırsaq sistemində pozğunluğa səbəb olur. Qarpız daha çox aprel ayında əkilir və iyunun əvvəlində bazara çıxarılır. Hər bir fermer gübrənin normasına nəzarət etməlidir”, - o qeyd edib.
Son xəbərlər
10:26
Foto
Culfada təbiətə nadir heyvan və quşlar buraxılıb
Ekologiya10:24
Dilçilik İnstitutunun direktoru: Azərbaycan dilinin milli korpusu yaradılır
Elm və təhsil10:22
Şahbaz Şərif 7-8 noyabrda Azərbaycanda səfərdə olacaq
Xarici siyasət10:22
Foto
Bakı metrosunda daha 15 yeni vaqon xəttə buraxılıb
İnfrastruktur10:20
"ASAN xidmət" və "ASAN kommunal" mərkəzləri noyabrın 8 və 9-da işləməyəcək
Sosial müdafiə10:19
NTD-nin basketbolçusu: "Qeyri-sabit çıxışımızın səbəbi komandanın tam heyətlə oynaya bilməməsi idi"
Komanda10:16
Azərbaycandakı siyasi partiyalar Zəfər Gününün beşinci ildönümü ilə əlaqədar birgə bəyanat yayıb
Daxili siyasət10:08
Foto
Azərbaycan və Səudiyyə Ərəbistanı arasında gənclər sahəsi ilə bağlı İcra Proqramı imzalanıb
Fərdi10:07
Foto